Cart 0

HVEM ER ØSTERSHATTE.DK?

Høst-selv Østershatte – nemt og ligetil

Med denne svampepose kan du høste dine egne økologiske østershatte året rundt. Den kan placeres inde som ude, og den kræver ingen vanding. Når svampeposen er placeret, hvor du ønsker den, skærer du 5-8 vandrette snit på ca. 20 mm fordelt på posen. Afhængigt af temperatur og luftfugtighed vil der gå ca. 5-14 dage, før østershattene vil begynde at vokse ud. Fra du kan se dem første gang, vil der gå yderligere ca. 5-10 dage, før de er plukkemodne.

Svampene gror ud i ”bræk”. Når første-brækket er høstet, vil posen holde pause, før et andet-bræk vil komme ud. Østershattene gror bedst ved 18°C, og det er temperaturen og luftfugtigheden, der er afgørende for, hvor mange svampe samt hvor mange bræk posen kan afgive, samt hvor lang tid der går imellem brækkene. Posen vil gå i dvale, når temperaturen bliver for høj eller lav, men den vil ikke blive ødelagt. Den kan også tåle frost, og vil blot vågne op igen, når temperaturen bliver lunere. Jo ældre posen bliver, jo længere tid vil der gå imellem brækkene. Grundet vejrforholdene og indeklimaet vil høsten variere, men under optimale forhold vil svampeposen kunne være aktiv i op til 1 år og afgive ca. 3-5 bræk.

Genanvend halmen

Når du ikke længere ønsker at anvende posen til svampehøst, er den økologiske halm i posen grundet dets forarbejdning særdeles velegnet som miljøvenlig gødning i jorden omkring planter og bede i din have eller baggård.

Økologi og bæredygtighed

Posen er produceret af det økologiske, danske gartneri Skyttegårdens Østershatte ApS. Gartneriet, der siden 1983 har specialiseret sig i at dyrke østershatte, er beliggende i Borup på Midtsjælland og har alle år været drevet af Familien Matthiesen. Skyttegårdens Østershatte var et af de første gartnerier i Danmark, der introducerede østershatte til det danske marked.

Grundet den sparsomme produktion af østershatte i Danmark, er mange af produktionsmaskinerne og procedurerne i gartneriet opfundet og udviklet af Skyttegården selv. Skyttegården leverer bl.a. til Coop Danmark og Grønttorvet. Til svampeposerne anvendes økologisk halm, og produktionen foregår uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Gaveæsken, som svampeposen leveres i, er udviklet på genbrugspap, og den medfølgende vejledning er trykt på genbrugspapir.