Tagliatelle med østershatte

OPSKRIFT PÅ TAGLIATELLE MED ØSTERSHATTE

Tagliatelle med østershatte er en simpel og lækker pastaret. Østershatte sauteres med skalotteløg, hvidvin og persille og serveres med frisk tagliatelle pasta.

På kun 30 minutter kan du trylle denne lækre, vegetariske, hverdagsret frem hvor dine hjemmedyrkede østershatte kan komme til sin ret.

Til 4 serveringer.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 500 gr østershatte (du kan sagtens supplere med andre typer svampe)
  • 0,5 l grønsagsbouillon
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 2,5 dl hvidvin
  • 500 gr frisk pasta
  • Frisk persille
  • 100 gr friskrevet parmesanost
  • Friskkværnet peber
  • Salt

FREMGANGSMÅDE:

Skil østershattene ad ved at “rive” dem i mindre stykker på langs

Varm olivenolie på en pande og tilsæt det fint hakkede skalotteløg, og steg et par minutter

Tilsæt østershatte og forsæt stegningen, indtil de er brune og møre.

Tilsæt vin, vent på det er reduceret en smule, og tilsæt så grønsagsbouillon.

Smag til med salt og peber.

Bring en stor gryde med vand i kog, tilsæt salt og kog pastaen som angivet på pakken.

Bland den færdigkogte pasta sammen med svampeblandingen, og tilsæt persille og parmesan ost.

Servér toppet med friskrevet parmesan ost og persille.

Vil du se flere østershatte opskrifter? Se blandt andet opskrift på syltede østershatte her og på østershatte puré her.

Østerhatte svampe bliver brugt til madlavning